Vedomý dotyk

11.03.2018 17:09

 

 

Dotýkanie sa možno nazvať bozkávaním rukami. Ak si viete predstaviť energetický tok, vychádzajúci z vašich rúk a prstov, keď sa dotýkate druhého človeka, budete sa vedieť spojiť na hlbšej energetickej úrovni. Dotýkajte sa svojho partnera všade, najmä na siedmich čakrických centrách. Zapojte sedem úrovní rýchlosti a tlaku, od najjinovejšieho alebo najpomalšieho a najľahšieho, ledva sa obtierajúceho o kožu vášho milého, až po najjangovejší či najsilnejší a najrýchlejší dotyk. Striedajte jinové a jangové pohladenia, ako aj typy dotykov.

 

 

 

 

Statický dotyk sa vykonáva položením oboch rúk na vášho partnera a ich nehýbaním. Ako ležia vaše ruky nepohnuto, vedomo usmerňujete a vediete energiu z vašej pravej ruky do vášho milého a cez neho, potom ju príjmete späť do ruky ľavej. Pohybujúci sa dotyk putuje krátkymi alebo dlhými pohladeniami po koži alebo nasleduje špecifické vzory (kruhy, špirály, trojuholníky, kríže a pod.). Stískanie zahŕňa hnietivý dotyk a jemné štipkanie. Škrabanie nechtami či končekmi prstov, podobne ako milostné uhryznutia, je zvyčajne preferované viac jinové než jangové, kde väčšina párov uprednostňuje maximálny stupeň päť. Ťapkanie môže vybudiť veľkú vášeň a očividne existujú určité časti tela, ktoré sú vhodnejšie na prijímanie tohto druhu dotyku, než iné. No opäť, uvedomujte si partnerovu hladinu tolerancie. Tantra nepodporuje a nepropaguje masochizmus či sadizmus, keďže je to tanec a nie boj.

 

 

 


Je aj ďalší jinový a jangový aspekt dotýkania sa. Ako svojím dotykom poskytujete partnerovi rozkoš, takisto prijímate zmyslovú rozkoš z kontaktu. Považujte to za druhú stranu dotyku, vychutnávajúc si pocit kože vášho milého pod vašou rukou, jej štruktúru, jej mäkkosť či tvrdosť, jej teplo a energiu, ktorú vyžaruje. Vaša ruka, aktívna v dotýkaní sa, je rovnako vnímavá ako cítiaca.

 

 

 

 

Znova, tieto rozličné spôsoby dotyku si vyžadujú vedomú účasť oboch partnerov ako dávajúcich aj prijímajúcich. Napríklad, keď muž poskytuje dlhé, hladké pohladenia dlaňou svojej ruky na chrbáte svojej milej, nadol až ku jej zadočku, stisne jej zadok a pokračuje ďalej nadol po jej stehnách tým najjemnejším dotykom končekmi svojich prstov, vedome sa snaží vzbudiť jej vášeň - jej Šakti, alebo sexuálnu elektrickosť - svojím dotykom. No bez ohľadu na tom, aká dobrá je jeho technika či aké milujúce je jeho pohladenie, ak ona nie je vedome vnímavá a neprijíma, alebo ak je milióny kilometrov "vzdialená", nestane sa nič. 

 

Príjemca si musí uvedomovať ponúkaný dar, keď ho dávajúci dáva, pretože napokon je to myseľ, čo usmerňuje a vedie dotyk, a je to myseľ, čo ho prijíma.

 

 

S láskou a úctou Vaša Tantra Egypt