Tajomný svet fetišu - Foot fetish

07.02.2019 16:26
 
 

Každý to má rád v posteli inak a niekto to rád poriadne divné. Sexuálnych deviácií, fetišov či porúch existuje až 547, a tak si vždy predstavíme jednu z tých najzaujímavejších. Dnes začíname s najznámejšou dvojicou slov a zároveň najrozšírenejšou úchylkou. Foot fetish

 

 
 

Foot fetišizmus, alebo úchylka na nohy, je tu už poriadne dlho

 

Slečna s poriadne dlhými nohami, to je učebnicový obraz dokonalosti. A možno viac dokonalý, než si myslíme! Foot fetišizmus, alebo úchylka na nohy, je tu už poriadne dlho. Prvýkrát túto úchylku kodifikoval františkánsky mních Bertold z Regensburgu v roku 1220. Objavila sa však oveľa skôr - foot fetišistov vidieť už na kresbách z čias starej Číny. Rozkvet obľuby ženských nôh nastal v období 16. až 19. storočia. V tom čase zúril syfilis a odbaviť sa na ženských nohách bolo o čosi hygienickejšie. Pornografický priemysel stál na nohách až 30 rokov - práve počas epidémie AIDS.

 

 

 

Prečo nohy? 

 

Odpovedí na otázku, čo vedie mužov, aby sa vrhli k ženským nohám, je viac. Neurológ Vilayanur S. Ramachandran z University of San Diego tvrdí, že nohy a genitálie sú v mozgu prepojené, konkrétne v prednej somatosenzorickej kôre. Ďalší názor predstavuje nohu ako základ dominantného postoja ženy, a tak stavia foot fetiš na úroveň jemnejšieho BDSM. Práve o čínskej obdobe foot-fetišizmu, zväzovaniu a deformovaniu chodidiel, hovoril podrobnejšie aj Sigmund Freud. Medzi argumenty patrí aj obyčajná banalita - nohy predsa začínajú pri tých najlepších miestach. Podľa výskumu International Journal of Impotence Research sú dokonca obľúbenejšie než zadok alebo poprsie.

 

 

 

 

Najznámejšie celebrity 

 

Chodidlá zaujímajú určite mnohých, no otvorene sa k tomu priznať našlo iba zopár celebrít. Pripravte sa teda na poriadne prekvapujúci zoznam foot-fetišistov. Quentin Tarantino, Marilyn Manson, Britney Spears, Christian Slater, Ludacris, Pharrell Williams, Jack Black, David Boreanaz, Jay Leno, Enrique Iglesias. V histórii nechali svoju foot fetišistickú stopu Johann Wolfgang Goethe, Fiodor Michajlovič Dostojevskij, Elvis Presley, Andy Warhol, James Joyce a Giacomo Casanova.

 

 
 
 

Andy Warhol

 

Andy Warhol bol americký umelec, ktorý bol na celom svete veľmi známy svojim neuveriteľným prínosom k slávnemu žánru pop art 60. rokov. Hovorilo sa, že je veľkým nadšencom podofilie, pretože noha a topánka sa stala inšpiráciou pre mnohé z jeho maliarských prác. Andy Warhol dokonca kúpil mumifikovanú ľudskú nohu na blšom trhu a držal ju pod posteľou! 

 

 

 

inšpirované z: https://magazin.centrum.sk/sex-a-flirt/tajomny-svet-fetisu-foot-fetish

 
 
 
 

S láskou a úctou Vaša Tantra Egypt