Intímna masáž - Tantra - Čakry

25.12.2017 21:46

 

 

Akonáhle máme niekde v našom živote nejaký problém, je to problém, ktorý vznikol v našej mysli, ale je už rovnako zapísaný aj na tele. Najlepším spôsobom, ako dostať telo a myseľ do harmónie s dušou, a tým si vytvoriť ideálny život v každom smere, je pracovať na čistení nášho tela aj mysle súčasne. Avšak môžeme si vybrať, že začneme očistou len jednej zložky – tá sa vždy prejaví aj na tej druhej, i keď trošku pomalšie.

 

Ak je tok energie blokovaný , dochádza k poruchám v telesnej oblasti , a pretože čakry zásobujú životnou energiou aj dušu a myseľ, môže nedostatočná aktivita čakier viesť k problémom v duševne - duchovnej oblasti , resp . tieto problémy signalizovať. Čakry pôsobia vo viacerých sférach - v telesnej , duchovnej a duševnej ( spirituálnych ).

 

 

 

 

Väčšinou býva problém v blokáde koreňovej čakry, cez ktorú nemôže “odtekať” negatívna energia do zeme a hromadí sa v organizme a vedie ku chorobám. Keď sa koreňová čakra “otvorí” (t.j. spriechodní), dajú sa do pohybu aj tie nad ňou.

 

Môžeme vykonávať napríklad: pomocou Tantra masáže - intímnej masáže - masáže (penisu) - z indického slova nazývame-lingam.

 

Pri Tantra masáži sa Intímna masáž lingamu nevykonáva ako pri predohre pred sexuálnym stykom-erotickej masáži, ktorú po väčšinou nazývajú aj „hore-dolu“, je to odborne prevedená masáž, rôznymi ťahmi od jemných, pomalých, až po dynamické. Je veľmi príjemná na dotyk, vzrušujúca na prežívanie a dosiahnutie veľmi silného orgazmu.

 

 

 

 

1. čakra (koreňová) – Múladhára

 

Nájdeme ju: Ako už názov napovedá, je to najnižšie položená čakra, medzi kostrčou a krížovou kosťou (kostrč, hrádza, panvové dno / je niekde medzi ritným otvorom a pohlavnými orgánmi). Na tomto mieste leží zrolovaná ako had – naša jemnohmotná sila Kundalini, ktorú keď prebudíme, môžeme využiť jej energiu. Prvá čakra. Je spojená s kostrčou a otvára sa smerom dole.

 

 

 

 

 

Farba: aktívna prvá čakra svieti do ohnivo červena

Element: Zem

Zmyslové funkcie: čuch

Symbol: lotos so štyrmi okvetnými lístkami

Základný princíp: telesná vôľa byť (ako protipól duchovnej vôle byť v siedmej čakre)

Časti tela: všetko pevné t.j. chrbtica, kosti, zuby, nechty, ďalej zadok, hrubé črevo, konečník, prostata, tvorba krvi a stavba buniek.

Žľaza: nadľadvinky

Nadľadvinky produkujú adrenalín a noradrenalín, ktoré majú za úlohu prispôsobovať krvný obeh momentálnej potrebe. Tak je telo vždy pripravené k akcii a môže okamžite reagovať požadovaným spôsobom. Nadľadvinky majú aj rozhodujúci vplyv na vyrovnávanie teploty v tele.

 

 

 

 

 

 

Úloha a funkcie prvej čakry

 

Prvá čakra - základná čakra nás spája s fyzickým svetom. Prevádza kozmické energie na telesne - pozemskú rovinu, zároveň prúdi touto čakrou energia Zeme do celého nášho systému energií. Tu máme kontakt s "duchom Matky Zeme", zažívame elementárnu silu Zeme, jej lásku a trpezlivosť.

Do pôsobnosti tejto čakry patria  všetky základné individuálne i všeobecné požiadavky života ako takého pre prežitie na tejto planéte.

Medzi dary otvorenej prvej čakry patrí pozitívne "áno" k životu na Zemi, k fyzickej existencii a pripravenosť pôsobiť v harmónii so silami Zeme a učiť sa od nich. Preto je základná čakra priradená prvku Zeme, jej farba je červená, farba energie a aktivity,  farba vnútorného jadra našej planéty. Poskytuje nám zemitú pevnosť a "pevnú pôdu" pod nohami, na ktorej si môžeme vystavať náš život, zásobuje nás zároveň nutnou energiou pre tvorivú činnosť vo svete. Dáva nám silu posadiť sa a vytrvať.

Do oblasti pôsobenia prvej čakry patrí tiež budovanie existencie, materiálne zabezpečenie a zachovanie vlastného druhu založením rodiny, rovnako ako sexualita ako telesná funkcia prostriedok k plodeniu detí.

Prvá čakra tvorí životne dôležitý základ a prameň vitálnej sily pre vyššie čakry. Tu sme napojení na nevyčerpateľný rezervoár síl energie kundalini. Práve tu začínajú tiež tri hlavné kanály energie Sušumna, Ida, Pingala.

 

Podobne ako naše srdce vo fyzickom tele je základná čakra centrom nášho obehového systému energií. Najviac je prvá čakra sídlom kolektívneho podvedomia, ktorého nahromadeného poznanie nám sprístupňuje. Prvá čakra by mala byť v rovnováhe so siedmou čakrou aby sme si udržali svoju vnútornú stabilitu.

 

 

 

 

S láskou a úctou Vaša Tantra Egypt